Bijna 100 leerlingen doen mee aan nieuwe Engelstalige schrijfwedstrijd

Bijna 100 leerlingen hebben meegedaan aan de eerste editie van de Flash Fiction Challenge, een nieuwe Engelstalige schrijfwedstrijd van Nuffic en voormalig Engelsdocente Pauline van der Bilt. De leerlingen schreven een kort, fictief verhaal dat geïnspireerd is door een schoolvak of -activiteit. Twee leerlingen uit Den Haag en Boxmeer gingen er tijdens de digitale uitreiking op vrijdagmiddag met de eerste prijs vandoor. Dit meldt Nuffic.

De prijswinnaars zijn Maja Saldan, leerling in de brugklas van het Dalton Den Haag, en Rens Teeuwen, tweedeklasser van het Metameer Jenaplan Boxmeer. Ze maakten indruk met hun verhalen die geïnspireerd waren door hun geschiedenis- en natuurkundeles.
 

Boekje

De top 10 verhalen van beide leerjaren zijn door The American Book Center gebundeld in een boekje die de genomineerden leerlingen en hun school ontvangen. De wedstrijd is georganiseerd door Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs, en voormalig Engelsdocente Pauline van der Bilt. De twee winnaars ontvangen een boekenbon van de sponsor, The American Book Center.  
 
Frederiek van Lieshout (Nuffic) organiseerde de wedstrijd: “Hoewel door Corona noodgedwongen veel activiteiten die normaliter rondom internationalisering werden georganiseerd geen doorgang kregen, zoals uitwisselingen of projectweken, liet deze activiteit juist zien dat leerlingen ook vanuit hun eigen stoel zich lieten inspireren door hun omgeving en tot creatief nadenken werden gezet.”
 

In de les  

Het schrijven van een flash fiction verhaal laat leerlingen stilstaan bij wat hun tot denken zet en inspireert. Hierdoor werken ze actief aan hun wereldburgerschapscompetenties. Tevens doen ze (vaak ongemerkt) schrijfvaardigheden op.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids