Islamitische middelbare school in Den Haag komt er voorlopig toch niet

Komend najaar zou in Den Haag een nieuwe islamitische middelbare school de deuren openen, maar voorlopig gaat dit toch niet door, zo maken de initiatiefnemers bekend. Zij geven aan “niet eerder dan in het late najaar” te bekijken of het plan toch doorgezet kan worden. Dit meldt Algemeen Dagblad.

De school in Den Haag zou een tweede vestiging betekenen voor de Stichting voor Islamitisch Voortgezet Onderwijs (Sivor), die ook al een school in Rotterdam heeft. Voorlopig blijft de focus echter bij de Rotterdamse vestiging, aldus interim-bestuurder Marcel van der Knaap. De stichting zal aan het eind van de aankomende herfst misschien “zich een gedachte vormen” over het openen van de tweede vestiging, maar dit heeft nu geen prioriteit.

Avicenna College

In de lente van 2020 kreeg de stichting toestemming om de tweede vestiging in Den Haag op te richten. Hier zou vanaf september 2021 zowel mavo-, havo-, als vwo-onderwijs gegeven worden. De plannen kwamen echter in de zomer van 2020 al op losse schroeven te staan toen er op de Rotterdamse vestiging, het Avicenna College, bestuurlijke chaos ontstond. Daar vertrok de oprichter van de school en meldden docenten zich ziek wegens interne conflicten. De rust is ondertussen weer redelijk wedergekeerd op het Avicenna College, maar de situatie heeft er wel voor gezorgd dat de islamitische school in Den Haag voorlopig niet zal openen.

Door: Nationale Onderwijsgids