Gerard Ekdom geeft kinderen voor thuisonderwijs vrolijke start van de dag

Kinderen hebben het komende woensdagochtend een uur lang voor het zeggen op Radio10. Tijdens het programma van Gerard Ekdom mogen kinderen tijdens '10 voor 10'ers' bepalen welke tien nummers er gedraaid worden tussen 09.00 uur en 10.00 uur.

Met de actie wil de radio-dj een vrolijke start van de dag verzorgen voor alle kinderen die nu thuisonderwijs volgen. Zijn eigen zoon Lennon (15) trapt het uur af en zal de eerste plaat aanvragen. "Ik hoop natuurlijk dat de goede muzikale opvoeding van Lennon naar voren komt in de plaat die hij aanvraagt. Ik laat me verrassen", zegt Ekdom. Alle kinderen, ook die jonger zijn dan tien jaar, kunnen met toestemming van hun ouders een nummer aanvragen op de website van Radio 10.

Elke dag wordt het laatste uur van het programma Ekdom in de Morgen bepaald door de luisteraar. Nu er al vier weken thuisonderwijs is, doopt Ekdom het '10 voor 10'-moment voor de gelegenheid om tot '10 voor 10'ers'. "Het is altijd een feestje om de aanvragen van luisteraars voorbij te zien komen en hen hierover te spreken. Ik ben dan ook erg benieuwd waar onze jonge luisteraars mee komen! Of ze nu kiezen voor een nummer van Martin Garrix of Billie Eilish of TikTok-hits als ‘Dreams’ van Fleetwood Mac, alles mag", zegt de radio-dj.

Door: ANP