Jongeren Denktank Coronacrisis praat verder over klimaat

Het gesprek van jongeren met elkaar over de gevolgen van de coronacrisis krijgt een vervolg. Het nieuwe onderwerp is het klimaat. Vanaf 12 november kunnen jongeren tussen 16 en 35 jaar hun ideeën spuien over hoe klimaatproblemen kunnen worden aangepakt. De app (Opp-app) is te downloaden in de App-store. Meer informatie en de deelname-code staan op de website van de SER. Dit meldt de SER.

Uit eerder onderzoek bleek dat veel jongeren zich zorgen maken over het klimaat. Of de doelstellingen van de akkoorden van Parijs gehaald gaan worden, en wat dit betekent voor hun eigen leefwereld en toekomst. Ook hebben jongeren soms heel vernieuwende ideeën over een aanpak van problemen. De Jongeren Denktank Coronacrisis, een samenwerkingsverband tussen Denktank-Y en het SER Jongerenplatform, wil ideeën van jongeren hierover bundelen en aan het kabinet aanbieden.
 

Wonen, werken en onderwijs

In de eerste vragenronde van de app ging het over wonen, werken en onderwijs. Meer dan 2000 jongeren deden mee en stuurden 3500 ideeën in met oplossingen voor de gevolgen van de coronacrisis. De ideeën varieerden van ‘minder nadruk op werkervaring voor jongeren’ tot ‘starters op de woningmarkt eerder informeren over te koop staande woningen’. In januari worden de ideeën in een advies van de Jongeren Denktank Coronacrisis aangeboden aan het kabinet.
 

Jongeren Denktank Coronacrisis

Het Jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Denktank-Y hebben namens een groot aantal jongerenorganisaties de Jongeren Denktank Coronacrisis opgericht. Deze Denktank heeft beloofd regelmatig adviezen – rechtstreeks door jongeren – aan het kabinet uit te brengen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids