Telefoontas op school zorgt voor problemen met CoronaMelder

Op het Roelof van Echten College in Hoogeveen is men gestopt met het gebruiken van ‘telefoontassen’ in de klaslokalen nadat bleek dat dit voor problemen zorgde met de CoronaMelder-app. Doordat de telefoons van leerlingen zich zo dicht bij elkaar bevonden begon de app foutieve meldingen te geven. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Veel scholen verzamelen aan het begin van de les alle telefoons van de leerlingen, en bewaren deze in bijvoorbeeld een speciale doos of een ‘telefoontas’. Na de les mogen de leerlingen hun telefoon weer meenemen. Dit telefoonbeleid zorgt er echter voor dat de CoronaMelder-app niet goed werkt, zo merkte men op het Roelof van Echten College. De CoronaMelder houdt bij of je voor langere tijd binnen anderhalve meter afstand bent van andere mensen met de app, maar dit veronderstelt wel dat je de telefoon bij je hebt.

Verkeerde melding

Op de school in Hoogeveen kregen leerlingen meldingen van de app niet klopten, en dat werd veroorzaakt door de telefoontassen. Door het gebruik van de telefoontas is de app niet meer betrouwbaar. Daarom heeft de school besloten de telefoontas voorlopig niet meer te gebruiken. Om er voor te zorgen dat de CoronaMelder goed werkt bewaren leerlingen nu hun telefoon – op ‘stil’ – in hun tas of broekzak.

Door: Nationale Onderwijsgids