Slagingscijfers in Zeeland extreem hoog

Opvallende diplomacijfers in Zeeland. Waar in de afgelopen zeven jaar gemiddeld 7,2 procent van alle eindexamenkandidaten zakte, is er dit jaar slechts 0,6 procent die het felbegeerde diploma niet in hun zak kon steken. Dit blijkt uit cijfers opgevraagd door Omroep Zeeland, zo meldt de omroep.

De Christelijke scholengemeenschap Walcheren spant daarbij toch wel de kroon: dit jaar is er slechts een half procent van de eindexamenleerlingen gezakt. In voorgaande jaren was dit gemiddeld 9,4 procent. Op het Reynaertcollege is het verschil het minst extreem: gemiddeld zakte daar in de voorgaande zeven jaar 3,7 procent van de kandidaten, nu is dat 1,7 procent. Saillant detail: het eerste percentage van gezakten was het laagst van heel zeeland, de 1,7 procent is nu het hoogst.
 
Ook zijn er middelbare scholen die dit jaar helemaal geen gezakte leerlingen te betreuren hebben, dat zijn het Luzac (Goes), Pontes Pieter Zeeman (Zierikzee) en het Scheldemond College (Vlissingen).
 
Vanwege de coronacrisis werden er dit jaar geen centrale eindexamens afgenomen. Alleen de resultaten van de schoolexamens telden. Leerlingen konden voor twee vakken resultaatverbetertoetsen maken om hun cijfers nog wat op te krikken.
 
Door: Nationale Onderwijsgids