Duitse leerlingen weer naar school, mondkapjes in schoolbussen verplicht

Meerdere Europese landen versoepelen de maatregelen die zijn genomen tegen de verspreiding van het coronavius. Mensen mogen weer naar buiten, sporten en naar de winkel. In Duitsland gaan leerlingen weer naar school. Dit meldt ANP.

In Duitsland kunnen honderdduizenden kinderen maandag voor het eerst sinds weken weer naar school. Op weinig scholen is het dragen van een mondkapje verplicht. In de schoolbussen moeten de leerlingen wel een mondkapje dragen.

Ook in België wordt het voor reizigers boven de 12 jaar verplicht een mondkapje te dragen, ook op de perrons en haltes. De stoffenwinkels verwachten een run op lapjes waarvan mondkapjes kunnen worden gemaakt. 

Alle scholen op Sint-Eustatius zullen vanaf 11 mei weer hun deuren openen. Dat heeft regeringscommissaris Marnix van Rij bekendgemaakt. De basisscholen en middelbare scholen waren sinds 30 maart dicht. De beslissing om de scholen op het eiland (ruim 3000 bewoners) weer te openen is genomen in overleg met de schoolbesturen. Op het eiland zijn in totaal twee coronabesmettingen geregistreerd.

Sint-Maarten verlengt de lockdown, die oorspronkelijk was uitgeroepen tot 10 mei, met een week tot 17 mei. Dat heeft minister-president Silveria Jacobs bekendgemaakt. In het land is sinds 5 april de noodtoestand van kracht, waardoor de bevolking zoveel mogelijk moet thuisblijven. Om de bevolking meer bewegingsvrijheid te geven, mag er voortaan op maandag, woensdag en vrijdag tussen 06.00 en 08.00 uur 's ochtends en 16.00 en 18.00 uur 's middags in de eigen wijk worden gewandeld, gefietst of hard gelopen.

Door: Nationale Onderwijsgids