Logo_download

In aanvulling op de landelijke maatregelen rond het coronavirus (COVID-19) heeft de inspectie besloten om alle geplande inspectiebezoeken niet door te laten gaan. Als er vóór 31 maart een inspectiebezoek gepland staat, neemt de inspectie contact op met het bestuur van de school of instelling. Dit meldt de Inspectie van het Onderwijs.

Eventueel kan een deel van het onderzoek telefonisch of via een videoverbinding worden uitgevoerd. In overleg met het bestuur wordt gekeken of dit wenselijk en haalbaar is. Digitale inspecties vinden niet plaats in Noord-Brabant; en bij besturen en scholen/instellingen buiten Noord-Brabant waar een of meer gevallen van het coronavirus zijn vastgesteld. Inspectiebezoeken die gepland zijn na 31 maart blijven vooralsnog staan, totdat er meer duidelijkheid is over de ontwikkeling rond het coronavirus.
 

Sluiting scholen

Het bestuur kan besluiten een school/instelling te sluiten, bijvoorbeeld omdat er onvoldoende leraren zijn om voor de klas te staan. De inspectie heeft geen rol in het goedkeuren van of adviseren over de sluiting van een school/instelling. De verantwoordelijkheid voor een eventuele sluiting ligt bij het bestuur van de school/instelling. Als de inspectie een signaal krijgt dat een school sluit zonder advies daartoe van de Rijksoverheid, RIVM of GGD, dan neemt een inspecteur contact op met het bestuur.
 
Door: Nationale Onderwijsgids