Normal_normal_rss_entry-183888

Leerlingen van openbare scholen in Groningen gaan voorlopig niet op excursie, schoolreisje of een uitwisseling. Scholenkoepel O2G2 heeft laten weten alle uitstapjes in binnen- en buitenland tot 8 maart af te gelasten. Dit meldt Openbaar onderwijs Groningen. 

De scholenkoepel wil het zekere voor het onzekere nemen, en schrijft daarom op de website dat er tussen 2 en 8 maart 2020 geen schoolreizen, uitwisselingen of excursies ondernomen worden. Dit geldt voor uitstapjes in zo wel binnen- als buitenland. Onder O2G2 vallen zo’n vijftig scholen in het basis- speciaal en voortgezet onderwijs.
 
Per week wordt bekeken of de situatie aangehouden wordt of dat er iets anders besloten wordt, op basis van de nieuwste ontwikkelingen. Ouders en leerlingen horen uiterlijk vrijdag voorafgaand aan een schoolreis of excursie definitief of deze doorgaat.
 
De scholenkoepel wijst op dat deze schoolactiviteiten niet per se nodig zijn en dat ze daarom liever het zekere voor het onzekere nemen. Ook al gaan ze hierin wat verder dan het advies van de GGD en het RIVM.
 
Door: Nationale Onderwijsgids