Normal_muziek__gitaar__muziekles

Zangeres Floor Jansen heeft zich als ambassadeur verbonden aan Buma Music Academy, het online muziekeducatieplatform voor het voortgezet onderwijs van Buma Cultuur. Floor Jansen is zangeres en frontvrouw van de Finse metalformatie Nightwish. Jansen gaat zich namens Buma Music Academy het komend schooljaar inzetten voor meer en beter muziekonderwijs in het voortgezet onderwijs. Dit meldt Buma Cultuur.

Buma Cultuur-directeur Frank Helmink. “Ik ben erg blij dat Floor zich in wil zetten voor Buma Music Academy en muziekonderwijs op middelbare scholen. Haar deelname aan Beste Zangers heeft niet alleen haar talent laten zien, maar heeft er ook voor gezorgd dat Floor ineens nationaal bekend is geworden.”
 

Muziekeducatie in het voortgezet onderwijs

Jansen volgde haar opleiding aan de Fontys Rockacademie in Tilburg. Ze wil zich nu graag inzetten voor Buma Music Academy en het belang van gedegen muziekeducatie in het voortgezet onderwijs. “Als ik geen gedreven muziekdocenten had gehad op mijn middelbare school, was ik misschien wel nooit gaan zingen”, aldus Jansen. “Ik was het gepeste, onzekere kind dat droomde over zingen zonder te weten dat ik er een stem voor had. Door de inzet op school durfde ik uit mijn schulp te kruipen en begon ik te zingen. Ik werd zekerder van mezelf en kreeg vrienden en was voor altijd verliefd op muziek. Muziekonderwijs is om veel redenen ontzettend belangrijk.”
 
Jansen startte haar muziekcarrière als zangeres van de metalband After Forever, richtte in 2010 vervolgens ReVamp op, om in 2012 gevraagd te worden door het Finse Nightwish. Voor haar successen in het buitenland ontving ze in 2018 de Buma ROCKS! Export Award.
 

Over Buma Music Academy 

Het gebrek aan structureel muziekonderwijs was voor Buma Cultuur aanleiding om in 2013 te starten met Buma Music Academy (BMA). Inmiddels maken ruim 600 docenten in het voortgezet onderwijs gebruik van het gratis en modulaire muzieklessenpakket van BMA. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids