Normal_speelplaats_schoolplein_pauze_spelen

Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam wil niet gebruik maken van de door de gemeente Amsterdam toegewezen dependance aan de Reinaert de Vosstraat. De school heeft hiertegen officieel bezwaar aangetekend. Dit meldt Het Parool.

Begin deze maand had het gemeentebestuur in een brief aan de ouders gemeld dat de leerlingen worden gehuisvest in een leegstaand schoolgebouw aan de Reinaert de Vosstraat in de hoofdstad. Dat zou volgens wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs) "nu de enige realistische locatie" te zijn, nadat gemeente en schoolbestuur het eerder oneens waren over het bijbouwen van extra klaslokalen bij de islamitische school.
 
Het Haga Lyceum laat echter nu op de website weten dat alle leerlingen verwacht worden in hun eigen pand aan de Naritaweg. Directeur Soner Atasoy zei destijds al niets te voelen voor het gebouw in de Reinaert de Vosstraat. Hij verwacht een toename in het leerlingenaantal naar 950 leerlingen. Zowel het pand aan de Naritaweg als die aan de Reinaert de Vosstaat zijn daarvoor niet groot genoeg.
 
Door: Nationale Onderwijsgids