Normal_normal_girlsday

Vandaag vindt de tiende editie van Girlsday plaats. Op deze dag openen verschillende technische bedrijven weer hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Wat is hun visie op ‘vrouwen en techniek’?

“We willen tijdens Girlsday duidelijk maken dat techniek niet alleen voor mannen is. We willen laten zien dat werken bij BAM veel meer behelst dan graafwerkzaamheden en rondrijden in groen/oranje busjes”, aldus Anne-Roos van der Elst, manager werkkapitaal bij bouwbedrijf BAM.
 
Arcadis Nederland laat een andere invalshoek zien: “Het is wetenschappelijk bewezen dat gemengde teams betere resultaten voortbrengen dan homogene teams.” Om het doel van meer diversiteit op de werkvloer te bereiken, neemt Arcadis niet alleen deel aan Girlsday, maar doet het bureau bijvoorbeeld ook mee aan carrière-evenement Techniek Op Hakken, dat is gericht op vrouwelijke techniekstudenten. 
 
Bovendien, zo verwoordt Joy Lodarmasse van energienetwerkbedrijf Alliande: “Iedereen die affiniteit heeft met techniek is nu hard nodig in de sector. We hebben in deze tijd namelijk met grote uitdagingen te maken die om technische expertise vragen, zoals de energietransitie.” 
 
Maar hoe willen technische bedrijven vrouwelijk techniektalent aantrekken? Lees hier het volledige interview Alle zeilen bijzetten voor meer meiden in de techniek.
 
Door: Nationale Onderwijsgids