Normal_vo__docent__voortgezet_onderwijs__uitleg__helpen__onderwijzer
Veel leraren dringen hun linkse ideologieën op aan hun leerlingen en dat moet stoppen, vindt de 18-jarige scholier Mats Nelisse uit Schiedam. Op deze manier leren jongeren niet kritisch na te denken en hun eigen mening te vormen, vindt hij. Hij startte een Instagram-account waarop ook andere leerlingen hun ervaringen kunnen delen. Het account heeft al ruim 9600 volgers. Dit meldt RTL Nieuws.

Volgens Mats leggen veel docenten hun linkse manier van denken op aan leerlingen in plaats van op een objectieve manier maatschappelijke vraagstukken te bespreken. Veel leerlingen en studenten lijken het met hem eens te zijn. Naar eigen zeggen krijgt Mats veel positieve reacties op zijn pagina.

Het LAKS laat in een reactie aan Editie NL weten dat ze wel vaker horen over leerlingen die het over links onderwijs hebben maar dat zij zelf geen meldingen of klachten hebben ontvangen. De VO-Raad is van mening dat de discussie over “politieke vooringenomenheid” van docenten nauwelijks speelt. Het is onoverkomelijk dat de persoonlijke opvattingen van een docent doorklinken in de les maar dat hoeft volgens de sectororganisatie geen probleem te zijn zolang de docent deze ideeën niet als feiten brengt.

Door: Nationale Onderwijsgids