Normal_school__klas__docent

De Inspectie van het Onderwijs stelt een onderzoek in naar de situatie op het Christelijk Lyceum Veenendaal. Daar was vrijdagmiddag grote onrust ontstaan nadat ontdekt was dat er nepleerlingen op de school aanwezig waren vanwege een documentaireserie van RTL. Dit meldt Trouw.

De inspectie verwacht op korte termijn een rapport van de rector van de school met een uitleg over de ontstane situatie. Eind vorige week bleek dat er met medeweten van de directie vijf nepleerlingen op het Christelijk Lyceum Veenendaal waren geplaatst voor een documentaire van RTL. De serie had een realistische inkijk moeten geven in het leven van middelbare scholieren. De docenten en leerlingen wisten hier echter niets van af. 
 
Leerlingen protesteerden daarom vrijdag op het schoolplein omdat ze zich "bedonderd'' voelen. Toen er vuurwerk werd afgestoken en het erop leek dat leerlingen van andere scholen zich bij het protest aan zouden sluiten, is de school gesloten.
 
Minister Arie Slob (Onderwijs) reageerde vrijdag met ongeloof op de actie van RTL. "Je gelooft je ogen niet. Als dit waar is, is het niet acceptabel'', zei hij in het tv-programma Goedemorgen Nederland op NPO1. Slob vindt het vooral slecht dat leerlingen en docenten niet op de hoogte waren.
 
Inmiddels heeft de rector zijn excuses aangeboden aan de school. "We hadden geen enkele intentie om onrust te veroorzaken. We hebben ook absoluut geen gebruikgemaakt van verborgen camera's’’, aldus de rector tegenover RTV Utrecht.
 
De Onderwijsinspectie wacht nu eerst het rapport van de rector af. Op basis daarvan wordt besloten over eventuele vervolgstappen. 
 

Door: Nationale Onderwijsgids

Bron: ANP