Normal_handboeien_arrestatie

Twee leerlingen van een middelbare school in Zeeland zijn gisteren opgepakt door de politie. Ze worden verdacht van zware mishandeling van een medeleerling. De mishandeling gebeurde op 21 november bij het station in Goes. De twee daders zijn in overleg met de schoolleiding op school aangehouden door de politie. Dit meldt het AD.

Het 15-jarige slachtoffer werd vorig jaar zo zwaar mishandeld dat hij een gebroken neus opliep. Door een andere jongen werd hij diezelfde ochtend bedreigd met de dood als hij aangifte zou doen. Het slachtoffer ging daarom wel naar school maar is later met zijn moeder naar het ziekenhuis gegaan. De school schorste de daders en schakelde de politie in die een onderzoek startte. Dat onderzoek liep aanvankelijk vertraging op omdat de families van de betrokkenen elkaar kennen en de aangifte eerst weer werd ingetrokken.

Gisteren konden de twee daders, 14 en 16 jaar oud, alsnog worden opgepakt. Dit deed de politie bewust op school om de ernst van de zaak duidelijk te maken. De jongens werden geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Ze zijn verhoord en staan open voor mediation door het openbaar ministerie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids