Normal_gepest_buitenstaander_pesten

Zeeuwse scholen hebben binnenkort een nieuwe invalshoek om pesten bespreekbaar te maken. De Jeugdtheaterschool Zeeland heeft de film Muggen & Marshmallows gemaakt om scholieren en studenten over pesten en uitsluiten te laten praten. De film gaat zondag in première. Dit meldt Omroep Zeeland.  

Filmmaker Josien de Graaf van Jeugdtheaterschool Zeeland heeft voor het maken van de film geput uit haar eigen leven. Zo werd haar broer op school gepest en had ze ook als lerares te maken met gepeste kinderen en verdrietige ouders. 
 
Voor de film heeft ze gekeken naar de verschillende rollen rondom een pestsituatie, zoals die van gepeste, pesters en meelopers. Daar rolde uiteindelijk de film Muggen & Marshmallows uit, dat gaat over meisje dat op schoolkamp zo erg gepest wordt dat ze verdwijnt na het spel Doen, durven of de waarheid.
 
De film wordt aan scholen in Zeeland aangeboden. De filmmaker hoopt dat leerlingen en studenten na het zien van de film over het onderwerp kunnen praten en linken leggen met hun eigen groep.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids