Normal_green-1738220__340

De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen 2018 zijn CBS De Wegwijzer uit Bellingwolde (categorie Basisonderwijs) en Kamerlingh Onnes uit Groningen (categorie Voortgezet Onderwijs). Gedeputeerde Eelco Eikenaar reikte de prijs, een bronzen olifant, dinsdagavond uit in het provinciehuis. Beide winnaars vertegenwoordigen Groningen in maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Leiden. Dit meldt provincie Groningen.

De Wegwijzer en Kamerlingh Onnes waren ook winnaar van de publieksprijs, een cheque van 250 euro. De leerlingen mogen mee bepalen waar de school het geld aan besteedt.

CBS De Wegwijzer uit Bellingwolde won de prijs met het project '100 Jaar Onderwijs'. Ter gelegenheid van haar eeuwfeest heeft De Wegwijzer een groot project opgezet met onder meer een reünie, de expositie ‘100 Jaar Onderwijs’ en een musical. De school wil cultuur en geschiedenis op deze manier levend houden en doorgeven aan jongeren.

Het eigen vak MAD (Media, Art & Design) van Kamerlingh Onnes uit Groningen is een bijzondere combinatie van Kunst en Informatica. Met analoge en digitale materialen en technieken ontwerpen de leerlingen werkstukken die niet alleen oplossingen bieden voor maatschappelijke problemen, maar die ook verwonderen en ontroeren.

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In iedere provincie wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids