Normal_werk_studie_studeren_jongeren

Zo’n 13.000 jongeren gaan aan de slag in het kader van de maatschappelijke diensttijd. In de afgelopen maanden konden organisaties hun plannen indienen en daaruit zijn 38 projecten gekozen. De enige school die meedoet is de Arnhemse school voor voortgezet onderwijs Guido. Dit melden Rijksoverheid en de Gelderlander.

Bij de maatschappelijke diensttijd staat leren centraal. Jongeren leren bij de gekozen projecten nieuwe vaardigheden, maar zeker ook wat ze leuk vinden om te doen. Jongeren die bijvoorbeeld nog niet goed weten wat ze later willen worden, kunnen zo inspiratie opdoen voor hun beroepskeuze.
 
De eerste 38 projecten zijn in september van start gegaan. Guido is de enige school voor voortgezet onderwijs in Nederland die meedoet aan de proeftuin vrijwillige maatschappelijke diensttijd. Bijna 100 leerlingen (van de 230) doen deels onder schooltijd vrijwilligerswerk. De scholieren kunnen zo in de keuken kijken van verschillende beroepen, ze ontmoeten leeftijdsgenoten en maken kennis met andere generaties.
 
Inmiddels hebben 40 leerlingen een werkplek. De verwachting is dat voor de kerstdagen alle 95 leerlingen aan de slag zijn.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids