Normal_studenten_studiegroep_samenwerken

Deze zomer is de gratis online toolbox Stories that Move gelanceerd. Deze toolbox biedt tal van mogelijkheden voor docenten, leerlingen en studenten om met lastige onderwerpen als discriminatie, racisme en antisemitisme aan de slag te gaan. Dit meldt Rijksoverheid.

Op 2 november 2018 wordt ter gelegenheid van 70 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens een workshop gegeven over Stories that Move op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York tijdens een lerarenconferentie over mensenrechten. De toolbox Stories that Move werd met financiële steun van het Erasmus+ programma ontwikkeld en heeft eerder al de prestigieuze Comenius EduMedia-medaille voor excellent lesmateriaal gekregen.

Stories that Move is een mooi voorbeeld van gratis beschikbaar gesteld lesmateriaal, waarmee docenten direct aan de slag kunnen voor de vormgeving van hun burgerschapslessen. Deze en vele andere lesmaterialen voor burgerschapsonderwijs in het mbo zijn te vinden via de deze maand vernieuwde website: www.burgerschapmbo.nl/lesmateriaal.

Bekijk de gratis online toolbox Stories that Move via www.storiesthatmove.org.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids