Normal_meisje_tiener_jongere_lezen_boek

Voor de achtste keer organiseert Stichting Lezen De Weddenschap, de leescampagne voor pro, vmbo en mbo. Dit meldt Stichting Lezen.

Drie bn’ers trappen De Weddenschap feestelijk af op maandag 29 oktober, dinsdag 30 en woensdag 31 oktober. Samen met pro, (v)mbo-klassen in Hoogvliet-Rotterdam, Leeuwarden en Purmerend zetten zij hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen. Behalve de rol van uitdager nemen de bn’ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken.

Leescoaches

Tjindjara, Ruben Annink en Lize Korpershoek zijn dit jaar de leescoaches. Tjindjara trapt af op Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet-Rotterdam. Ruben Annink doet dat met studenten van het Frieslandcollege, een roc in Leeuwarden. Lize Korpershoek gaat op bezoek bij vmbo-leerlingen van SG Nelson Mandela in Purmerend.

De Weddenschap gaat voor de achtste keer van start. De Weddenschap is een campagne waarbij leerlingen alle boeken mogen lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd.

Leestips De Weddenschap

Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Op De Weddenschap zijn leestips te vinden en lessuggesties.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids