Normal_politie__rug_agent_1556940a

Duizenden middelbare scholieren krijgen volgende maand presentaties van de politie en tientallen andere hulporganisaties voorgeschoteld. De proef moet ervoor zorgen dat jongeren weten waar ze terecht kunnen als ze hulp nodig hebben. Als de jeugdcontactdag slaagt, zal dit op veel meer plekken in Nederland georganiseerd gaan worden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De politie van Woerden heeft de jeugdcontactdag geïnitieerd. “Dit is opgezet zodat de jeugd weet wat er allemaal te koop is’’, verduidelijkt medeorganisator en agent Ruud Hageman. Het initiatief werkt tevens de andere kant op: instanties kunnen zo ook de schooljeugd beter leren kennen. 
 
2200 middelbare scholieren van Woerden zijn uitgenodigd voor de kramenmarkt. Verschillende organisaties, zoals Leerplicht en Kindertelefoon, zijn aanwezig, naast de Kinderombudsman en Bureau Halt. Ook de  ambulancedienst, brandweer en de politie zullen presentaties geven over wat zij doen en waarvoor de schooljeugd bij hen terecht kan. De leerlingen kunnen zelf kiezen waar ze meer over willen weten. Ouders zijn op de dag niet welkom.
 
"Dit initiatief is nieuw voor de politie Midden-Nederland en wordt goed bekeken door andere plaatsen. Als deze proef slaagt dan komt dit op veel meer plekken’’, aldus Hageman.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids