Normal_leraar__klaslokaal__klas_

Een tiental leerlingen van VMBO Maastricht heeft besloten hun vierde en laatste jaar op een andere middelbare school af te maken. Voor komend schooljaar zijn er zo’n 150 nieuwe aanmeldingen geweest. Dat zegt Jan Rijkers, interim LVO- bestuurder van VMBO Maastricht. Dit meldt De Limburger. 

150 nieuwe leerlingen zullen komend schooljaar beginnen aan het vmbo, een stuk minder dan de 354 leerlingen die afgelopen jaar examen hebben gedaan. Rijkers wijt dat niet alleen aan de geschade reputatie van de school, maar ook aan natuurlijke krimp van het aantal leerlingen. 
 
In een gesprek met De Limburger zegt Rijkers dat hij in zijn onderwijsloopbaan nog nooit zulke grote problemen met het programma van toetsing en afsluiting (pta) heeft aangetroffen dan bij VMBO Maastricht. Hierbij is lesuitval volgens hem één van de kernproblemen. De chaotische communicatie na het examendebacle verklaart Rijkers vanuit de druk om snel te handelen, ook opgelegd door Den Haag.
 
De school is nu twee weken dicht. Vanaf 13 augustus begint de volgende zomerschool en eind augustus zijn de volgende toetsingsmogelijkheden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids