Normal_bus__openbaar_vervoer

Buschauffeurs in het streekvervoer blijven actievoeren voor een betere cao, maar ze doen dat de komende drie weken alleen in het weekend. Vanwege de eindexamens is er de komende drie weken geen staking op werkdagen. Chauffeurs willen niet dat de examenkandidaten hinder hebben van de staking. Dit meldt FNV.

Paula Verhoef, bestuurder FNV: “Dit is een belangrijke week voor al die middelbare scholieren die dit jaar examen doen. Dat is al spannend genoeg! Ze moeten er van op aan kunnen dat ze op tijd op school kunnen zijn, zonder problemen. Werknemers in het openbaar vervoer weten als geen ander hoe werkdruk aanvoelt. Daarom willen ze de examenkandidaten niet extra onder druk zetten. Vandaar dat de chauffeurs nu voor een staking in het weekend hebben gekozen.”
 
Verhoef benadrukt dat de keus tussen wel of niet staken bij de werkgevers ligt. “Als werkgevers niet over de brug komen, gaan de stakingen door. Ook na de examentijd.” Bonden en werkgevers zijn het onder meer oneens over de werkdruk en salarisverhoging. Begin deze maand was er een tweedaagse landelijke staking. De komende tijd blijven chauffeurs in estafettevorm het werk neerleggen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids