Logo_laks_landelijk_aktie_komitee_scholieren

Op 14 mei aanstaande opent het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn jaarlijkse eindexamenklachtenlijn. Ook dit jaar kunnen de circa 215.000 eindexamenkandidaten voor de 31e keer bij het LAKS terecht met al hun vragen en klachten over de organisatie, inhoud en het niveau van de examens. Dit meldt LAKS.

Het LAKS ontvangt en registreert alle klachten en vragen rondom de verschillende examens in het voortgezet onderwijs. Dit kunnen inhoudelijke klachten over het examen zijn, maar ook klachten over slechte organisatie rondom de eindexamens, bijvoorbeeld geluidsoverlast rondom het examenlokaal of problemen met computers. De organisatie inventariseert klachten en koppelen die terug aan het College van Toetsen en Examens als er fouten in staan. 
 
Op 14 mei komt onderwijsminister Arie Slob daarbij helpen. Tussen 16.00 en 17.00 uur neemt hij klachten aan van examenkandidaten.  
 
De klachtenlijn voor een groot gedeelte van de vmbo-leerlingen is op 3 april al geopend. Op die dag begonnen de digitale examens en praktijkexamens voor kandidaten vmbo basis, kader en gemengd. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids