Logo_laks_landelijk_aktie_komitee_scholieren

Onverwacht is een demonstratie van VO-leraren aangekondigd voor aankomende donderdag. Ze voeren actie voor een beter cao. Het LAKS is blij verrast en verklaart zich solidair met de demonstrerende leraren. Dit meldt het LAKS.

“Het LAKS is geen belangenbehartiger van leraren, maar het is tijd om de krachten te bundelen leraren, leerlingen, bonden én besturen moeten eensgezind toewerken naar een oplossing om de werkdruk af te bouwen en het lerarentekort tegen te gaan. We roepen tevens de AOB op om de actiegroep Vo in Actie mee te nemen in de acties. De tijd voor het kleinzerig bewaken van het eigen belang is voorbij.” Aldus Anouk Gielen, voorzitter van het LAKS.
 
Jaar in jaar uit wordt door de onderwijsinspectie geconstateerd dat de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs daalt. Leraren klagen over werkdruk. De motivatie van de Nederlandse scholier is extreem laag. De verbanden zijn haast niet te missen. Een goede leraar is uitgerust, heeft genoeg tijd om de les voor te bereiden en gaat met plezier naar zijn klas toe. Daar moeten we naartoe werken en een beter cao kan daarin een deel van de oplossing zijn. Ook is een gunstiger cao een middel om leraren langer aan te houden. Het voortijdige vertrek van vooral jonge leraren is problematisch.
 
Als er niets gebeurt, kan de kwaliteit van het funderend onderwijs alleen maar verder afnemen. Dezelfde zorgen spelen op eenzelfde manier in het PO en de verantwoordelijkheden worden doorgeschoven. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) demonstreert daarom mee. Anouk Gielen: “We waren in eerste instantie als gasten aanwezig op het VO-congres. Maar daar mooi-weer spelen zou niet in orde zijn. Daarom zullen we het geluid van de leraren uitdragen. Zij verdienen het.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids