Normal_politie__rug_agent_1556940a

Een ruzie tussen leerlingen op een school e in Zaandaam is gisteren totaal uit de hand gelopen. Politieagenten die op de melding van een vechtpartij afkwamen werden door de ruziënde leerlingen geschopt en uitgescholden. De politie spreekt van "onacceptabel geweld" tegen agenten. Drie meisjes in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar zijn aangehouden. Dit melden de politie, NH Nieuws en de Telegraaf.

De aanleiding van de ruzie onder de scholieren was een bedreiging van een meisje via social media. Het zou gaan om leerlingen van twee verschillende scholen. Toen de agenten bij de school kwamen was de ruzie al behoorlijk uit de hand gelopen. Een gesprek was niet mogelijk. De groep keerden zich direct tegen de politiemensen. Zij zijn bedreigd, uitgescholden en getrapt. Tijdens een aanhouding van een 14-jarig meisje is een collega vol in zijn gezicht getrapt.

Teamchef Tjin Asjoe: “De jonge scholieren waren direct buitensporig agressief naar de collega's. Zij konden hierdoor ook niet hun werk doen, dat is onacceptabel welke leeftijd je ook hebt. Je moet gewoon van de collega's afblijven.” Twee agenten hebben aangifte gedaan wegens belediging en geweld. “Vanwege het lichamelijke geweld, maar ook de scheldwoorden van de meisjes naar de collega's; ze riepen woorden als "kankerpolitie", aldus de teamchef.

Wijkagenten zijn vanmorgen het gesprek aangegaan met de conciërges van beide scholen:"Dit soort escalaties willen we in de toekomst zeker voorkomen en daarom gaan wij dit gesprek aan”. De politie zoekt beelden van het incident. Veel scholieren hebben met hun telefoon staan filmen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids