Normal_11918

EINDHOVEN - Vrijdag 1 juni 2012 is op het Stedelijk College Eindhoven aan de Avignonlaan een eerste Bedrijven Contactsessie gehouden. In een interactief middagprogramma werden bedrijven en collega's van andere scholen uitgenodigd om mee te denken over de kansen die de nieuwe vmbo-school biedt. De nog te bouwen school opent naar verwachting de deuren in de eerste helft van 2014.

Het doel van de bijeenkomst was meerledig. Enerzijds wil het Stedelijk College Eindhoven zijn relaties informeren over de status van de nieuwbouw, anderzijds vraagt de school van de betrokken partijen om de gezamenlijke kansen die de nieuwe vmbo-school biedt volledig te benutten. Het Stedelijk College Eindhoven zal de komende periode meer van deze overlegsessies gaan inplannen. Daarin komen wisselende thema's aan bod.

De Eindhovense school start volgend schooljaar aan de Avignonlaan met Techniek Breed, een integratie van de techniekvakken binnen de vmbo-opleiding. Een nationale trend die van invloed is geweest op het ontwerp van de technieklokalen in de nieuwbouw.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres