Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

Nog eens 49 scholen hebben het predicaat 'excellent' gekregen. Het aantal uitblinkers komt daarmee op 248. De meeste excellente scholen zitten in het voortgezet onderwijs. Dit meldt Rijksoverheid

31 middelbare scholen krijgen vandaag het predicaat ‘excellent’. Daarmee komt hun aantal op 141 excellente scholen in totaal. In het basisonderwijs zijn 16 nieuwe scholen die zichzelf excellent mogen noemen. Het totaal komt nu op 83. Tenslotte zijn er twee scholen in het speciaal onderwijs onderscheiden, wat het totale aantal hierin op 24 brengt. 
 
De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door uit te blinken met een specifiek profiel. Afgelopen periode namen 93 scholen/schoolsoorten (binnen het primair-, voortgezet- en speciaal onderwijs) deel aan het traject Excellente Scholen. Hun excellentieprofielen zijn zorgvuldig beoordeeld door een onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een dialoog en een jurybezoek.
 
De Inspectie van het Onderwijs kent de predicaten, die drie jaar geldig zijn, toe. Met een vlag, een bordje én de titel kunnen de scholen laten zien dat ze uitblinken. Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) prijst de betrokken leraren en schoolleiders: “Deze scholen laten zien dat ze er alles uithalen wat er in zit. Ik ben trots op de mensen die samen scholen excellent maken.  Leraren en schoolleiders hebben hier keihard voor gewerkt.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids