Normal_bibliotheek__boeken__lezen__studeren

Op vrijdag 26 januari 2018 vindt een studiemiddag plaats over lezen en leesbevordering in het vmbo. Het is een informatieve en inspirerende bijeenkomst voor docenten en anderen die werken met vmbo-leerlingen en lezen. Duit meldt Stichting Lezen.

De studiemiddag wordt geopend door Didy Pijpker, vmbo-docent Nederlands aan het Eemsdeltacollege en docent van het jaar. Daarna belicht de onderwijsinspectie lezen en leesbevordering in het vmbo. Ook wordt er plenair De Grote Leesbevordering-in-het-VMBO-Quiz gedaan. Daarna zijn er twee deelsessierondes met verschillende onderwerpen die met lezen en vmbo-leerlingen te maken hebben. De middag wordt afgesloten door onderzoeksjournalist Anja Vink.
 
Het profiel van de vmbo-leerling is zeer divers, ook waar het leesvaardigheid en leesplezier betreft. Veel docenten ondervinden dat in de dagelijkse klassenpraktijk. Leesbevordering in het vmbo is een kwestie van maatwerk. Het staat of valt bij betrokken docenten met kennis van zaken, een gevarieerde boekencollectie op school en een sterk verankerd leesbevorderingsbeleid.
Deze studiemiddag wil daarom aan docenten en anderen die werken met vmbo-leerlingen en lezen een update geven van lezen en leesbevordering in het vmbo. 
 
De studiemiddag vindt plaats op 26 januari 2018 van 12.30 uur  tot 17.15 uur in het Beatrixgebouw in Utrecht. De kosten bedragen 50 euro. Inschrijven kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids