Logo_omslagbosatlasvandeveiligheid

Vandaag verschijnt De Bosatlas van de veiligheid; staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven krijgt een exemplaar aangeboden. De atlas toont in tien hoofdstukken de essentie van alles wat in Nederland speelt rond het thema veiligheid aan de hand van kaarten, infographics en luchtfoto's. Aan de orde komen onder andere persoonlijke veiligheid, waterveiligheid, cybercriminaliteit en internationaal terrorisme. De Bosatlas van de veiligheid is bestemd voor een breed publiek maar ook geschikt voor gebruik in de klas. Dit meldt Noordhoff Uitgevers.

De Bosatlas van de veiligheid gaat over de bescherming van mensen tegen gevaren als geweld, ongevallen, rampen en incidenten. Denk aan ongelukken in en om het huis, pesterijen op school, verkeersongelukken, milieuvervuiling, voedselvergiftigingen, kleine en grote criminaliteit, infectieziekten en besmettingen, oorlogsgeweld. Maar ook het hedendaagse religieus terrorisme en de opkomst van cybercriminaliteit hebben een plek in de atlas.

Alle scholen voor voortgezet onderwijs en alle beroepsopleidingen voor veiligheidskunde in Nederland krijgen in het voorjaar van 2018 een set atlassen met lespakket aangeboden door enkele overheidsinstellingen en bedrijven. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids