Normal_11109

SOEST - Ruim driehonderd brugklassers van CSG het Griftland College uit Soest gaan in groepjes ontdekken hoe je aardrijkskunde, biologie en geschiedenis uit de boeken in Soest kunt toepassen en beleven. 'Van Eng tot Eem' is een project van het Griftland College in samenwerking met het IVN Eemland, milieucentrum de Kwekerij (gemeente Soest), korenmolen De Windhond, de Oude Kerk en de familie Van de Grift. Het veldwerk `Van Eng tot Eem' start op maandag 7 mei in het veld en wordt vrijdag 11 mei 2012 afgesloten in de aula van het Griftland College.

De brugklassers gaan opdrachten doen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en biologie in het gebied van Eng tot Eem. Zo verrichten de leerlingen bijvoorbeeld grondboringen boven op de Zuidereng en beneden in de Eempolder. En vertelt een oude boer in een oude gerestaureerde potstal zijn verhaal over het boerenleven en de potstalcultuur aan het einde van de negentiende eeuw.

Vrijdag 11 mei verwerken de scholieren de opdrachten in grote posters (dwarsdoorsneden). Om 13.15 uur komt wethouder Harry Witte van de gemeente Soest naar het Griftland College om de beste en mooiste werkstukken van `Van Eng tot Eem' in ontvangst te nemen. De wethouder neemt deze mee naar het gemeentehuis van Soest, waar ze van 15 mei tot en met 5 juni 2012 in de hal zullen worden tentoongesteld.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Via Nieuwsbank