Normal_geweld_agressie

Een ruwe aanhouding van drie Tilburgse scholieren wordt door de politie verder onderzocht. Het incident vond onlangs plaats op de vmbo-school Campus 013. Video’s tonen aan hoe de politie te werk is gegaan bij de aanhouding. Een jongen werd daarbij gevloerd en op de grond geduwd. Dat meldt Omroep Brabant.

Volgens de politie zouden drie scholieren, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, een bevel om te vertrekken hebben genegeerd. Dat beval kwam er, omdat zich ongeveer honderd leerlingen bij de school hadden verzameld voor een vechtpartij. Drie jongens zijn opgepakt door de politie, waarvan er één werd gevloerd.

Politiewoordvoerder Pierre-Ine Mattheussens zegt dat de politie heeft geprobeerd om de rust op het schoolplein te laten terugkeren. Volgens zijn collega’s was er sprake van een grimmige sfeer, waarbij er enkele grove beledigingen werden gemaakt. Dat de video’s met beelden van de aanhouding op het eerste gezicht heftig over komen, kan Mattheussens desondanks wel begrijpen.

Momenteel wordt er gekeken of de aanhoudingen terecht waren of dat er toch sprake is van te veel geweld. Dat is volgens de woordvoerder nu nog te vroeg om te beoordelen. Om een goed beeld te krijgen van het voorval wordt daarom niet alleen naar de video’s gekeken. Ook de school, Campus 013, heeft nog niets naar buiten gebracht over het incident.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids