Normal_10685

DEN HAAG - De commissie Samenleving van de gemeente Den Haag spreekt op donderdag 12 april over passend onderwijs van (hoog)begaafde kinderen en over voorschoolse educatie.

Den Haag kiest voor excellentie
De commissie start de vergadering met het bespreken van het eindrapport Den Haag kiest voor excellentie. De brief stelt dat alle kinderen en jongeren maximale kansen verdienen om het beste uit zich zelf te halen. Zo ook de (hoog)begaafde leerlingen.

Naast het continueren en borgen van de stedelijke aanpak uit de pilotperiode, wordt er ingezet op een uitbreiding van het aanbod van plusklassen in het Haagse basisonderwijs, het vergroten van expertise van leraren en schoolleiders, het verstevigen en uitbreiden van de aanpak in het voortgezet onderwijs. Verder is er speciale aandacht voor de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en wordt samenwerking tussen scholen en schoolbesturen gestimuleerd.

Voorschoolse educatie
Vervolgens spreekt de commissie over het Haagse model Voorschoolse Educatie. De commissie wordt geïnformeerd over het nieuwe beleidskader voor de voorschoolse educatie. Het Haags Model Voorschoolse Educatie legt de voorwaarden vast, waaronder voorschoolse educatie in Den Haag wordt gesubsidieerd en uitgevoerd.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen