Normal_euro_geld_kind_smokkel_handel

Vanaf 2018 biedt Erasmus+, het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport, meer mogelijkheden voor de uitwisseling van leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. De subsidieaanvraag wordt vereenvoudigd en er is meer geld beschikbaar. Dit meldt Nuffic.

Scholen kunnen gebruik maken van een nieuw type partnerschap: de School Exchange Partnerships. Dit partnerschap komt in de plaats van de Strategic Partnerships voor schools only, die van 2014 tot 2017 aangevraagd konden worden.
 
Het belangrijkste doel van het nieuwe partnerschap is het vergroten van de deelname van scholen aan Erasmus+ en meer steun te bieden aan leerlingenmobiliteit. Daarvoor is ook aanzienlijk meer geld beschikbaar. Voor Nederland is het budget voor deze partnerschappen, die deel uitmaken van Key Action 2, ongeveer 5 miljoen euro. Het exacte bedrag wordt nog bekend gemaakt. In 2017 was dat 3,6 miljoen euro. 
 
Om scholen te helpen bij het aanvragen van subsidie is een verkort en vereenvoudigd aanvraagformulier in de maak. Alle voorwaarden worden binnenkort gepubliceerd in de officiële Programme Guide. De Call 2018 wordt naar verwachting eind oktober gepubliceerd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids