Normal_islam__hoofddoek

Twee mannen met een bivakmuts hebben vanochtend het dak bezet van de nieuwe islamitische middelbare school in Amsterdam. Zij hebben een spandoek opgehangen aan het dak en roepen anti-islam-leuzen. De politie is inmiddels ter plaatse. Dit meldt AT5.

De mannen zijn lid van een organisatie die zich Het Identitair Verzet noemt. Zij roepen leuzen als 'salafisme, terrorisme', volgens een verslaggever van AT5. Op de opgehangen spandoek staat de tekst: 'Wie islam zaait, zal sharia oogsten'. 
 
Werknemers van de school van Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) hebben geprobeerd de demonstranten van het dak te verwijderen. Hierbij zou flink getrokken en geduwd zijn en met stenen gegooid zijn. Inmiddels is de politie ter plaatse en zijn agenten in gesprek met de gemaskerde mannen. Enkele leerlingen zijn inmiddels de school binnengegaan.
 
In juli bepaalde de Raad van State dat SIO de islamitische middelbare school mag openen. Er bestond al lange tijd kritiek op de komst van de school, met name van staatssecretaris Dekker. Hij weigerde de school geld te geven, onder meer omdat een bestuurlid van SIO terreurgroep IS zou steunen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids