Normal_brief_geld_vijftig

Ouders met kinderen in het voortgezet onderwijs of op het mbo, of volwassenen die zelf een studie willen volgen, kunnen in aanmerking komen voor het Studiefonds Groningen. De regeling geldt als ouders voor de kosten van deze opleiding geen bijdrage ontvangen van een andere instelling en wanneer er sprake is van een minimuminkomen. Dat meldt de provincie Groningen.

Het Studiefonds is bedoeld voor scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar. Ook leerlingen van 16 of 17 jaar die de beroepsbegeleidende leerweg (bol) volgen in het mbo-opleiding kunnen een aanvraag doen bij het Studiefonds. Tenslotte kunnen studenten in het mbo, hbo en universiteit die ouder zijn dan 30 jaar in aanmerking komen voor de regeling.
 
Voor meer informatie en voor een aanvraagformulierkan het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen worden geraadpleegd. Dat kan via telefoonnummer 050 - 316 43 21 of via studiefonds@provinciegroningen.nl. Meer informatie is daarnaast te vinden op www.studiefondsgroningen.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids