(Novum/AP) - AMSTERDAM - De moeder van de verdwenen Natalee Holloway heeft de leerlingen van een Amerikaanse school vrijdag gewaarschuwd voor 'de gevaren' van reizen naar het buitenland. Vooral op Aruba lopen tieners gevaar om bijvoorbeeld gedrogeerd en beroofd te worden, zei ze vrijdag volgens lokale Amerikaanse media.

Beth Holloway deed haar uitspraken op de Augusta Preparatory Day School in de staat Georgia. Volgens Holloway zijn Amerikaanse toeristen in het buitenland vaak slachtoffer van criminelen. Holloway heeft een website geopend, mayday360.com, om tieners die in het buitenland reizen te helpen.

De 18-jarige Natalee verdween in mei 2005 op Aruba. Ondanks uitgebreide zoektochten naar het meisje is haar lichaam nooit gevonden. Joran van der Sloot, die in januari in Peru tot 28 jaar cel werd veroordeeld voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores, geldt als hoofdverdachte in de verdwijningszaak.

Een dag na de veroordeling van Van der Sloot werd Natelee Holloway door een Amerikaanse rechter officieel doodverklaard. Beth Holloway vertelde de scholieren dat zij er zeker van is dat Van der Sloot haar dochter heeft meegelokt en vermoord.