Normal_netwerk__samen__samenwerken

Het studiesucces van havisten laat een dalende tendens zien. Tijdens een studiedag, georganiseerd door de Vereniging Hogescholen en het Havo Platform, is verkend welke ontwikkelingen in het havo en het hbo van invloed (kunnen) zijn op de kwaliteit van de aansluiting. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Tijdens de studiedag zijn er mogelijkheden verkend om de ontwikkeling van het studiesucces van havisten in het hbo beter te kunnen analyseren. Om dit te steunen zou het ministerie van onderwijs landelijke gegevensbestanden nog beter toegankelijk moeten maken voor de instellingen. Op veel plaatsen zijn met veel inzet en passie initiatieven van grond gekomen die havo en hbo dichter bij elkaar brengen. Het is tijd die initiatieven op een hoger plan te tillen, de kennisdeling meer gestructureerd vorm te geven en ook landelijk te steunen met bestuurlijk commitment.
 
Tijdens de studiedag is afgesproken dat havo en hbo voortaan samen zullen werken om de aansluiting tussen beide sectoren te verbeteren. Dit moet niet alleen regionaal gebeuren, maar ook landelijk. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids