Normal_9166

ZWOLLE - Het Greijdanus College in Zwolle gaat als eerste middelbare school in Nederland kennis maken met een van de laatste snufjes op het gebied van nanotechnologie, zo meldt RTV Oost.

Professor van den Berg van de Universiteit van Twente (UT) heeft het Greijdanus College in Zwolle de eerste ‘Lab on a chip'-leskoffer geschonken. De professor heeft besloten een deel van zijn Spinoza-premie, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap, op deze manier te besteden. Andere middelbare scholen zullen binnenkort ook een leskoffer krijgen.

Van den Berg houdt zich al geruime tijd bezig met micro- en nanovloeistofleer en heeft veel bekendheid en waardering gekregen met de ontwikkeling van labs on a chip. Met deze minilaboratoria kost het stellen van een diagnose niet alleen minder tijd, maar ook minder geld. Mensen kunnen in de toekomst mogelijk zelf hun medische vragen beantwoorden.

Het doel van de leskoffer is om leerlingen van middelbare scholen al in een vroeg stadium bekend te maken met nanotechnologie. Hier lopen immers de wetenschappers vanmorgen rond.

© Nationale Onderwijsgids