Normal_rss_entry-91166

De school waar de veertienjarige Savannah Dekker leerling was, is erg ontdaan over wat er met haar is gebeurd. Dat zei schooldirecteur Henk Koelewijn maandag in een verklaring die hij voorlas bij het hek van het Oostwende College in Bunschoten.

"We kunnen dit niet bevatten, het verdriet is intens. We leven erg mee met het gezin en alle dierbaren van Savannah. De school is opengesteld voor onze leerlingen, ouders en medewerkers. Er is een stilteruimte ingericht om Savannah te herdenken. Daarbij zijn hulpverleners ingeschakeld", aldus Koelewijn.

"We zullen Savannah blijvend herinneren als een rustige, lieve en vrolijke leerling die mooie cijfers haalde en goede inzet toonde. Ze genoot van contact met haar vriendinnen en hield van gezelligheid. We zullen haar erg gaan missen."

Koelewijn wilde verder niets zeggen. Hij zei dat de zorg van de school nu vooral uitgaat naar de leerlingen en medewerkers.

Bij het Oostwende College was het maandag een komen en gaan van leerlingen, velen in het zwart gekleed, sommigen met bloemen. Ook ouders en docenten maakten van de gelegenheid gebruik om in de school Savannah te herdenken.

De veertienjarige Savannah uit Bunschoten werd sinds donderdagavond vermist. Zondag werd een particuliere zoekactie gehouden naar Savannah waar enkele honderden vrijwilligers aan meededen.Een voorbijganger vond uiteindelijk het lichaam aan het begin van de middag in een sloot bij industrieterrein De Kronkels in Bunschoten en waarschuwde de politie. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. 

Door: ANP