Normal_zonneschijn

Dat staken niet altijd voor niets is bewezen leerlingen van het Dalton in Den Haag vandaag. Als een van de weinige scholen moesten zij vandaag, de dag na Hemelvaartsdag, naar school. Hun stakingsactie zorgde ervoor dat de rector hen tussen de middag toch nog vrij gaf. Dat meldt Den Haag FM.

Ruim tweehonderd leerlingen van de middelbare school protesteerden op het veld voor de school tegen hun schooldag. Via apps gaven de leerlingen aan elkaar door dat ze vandaag vandaag, net als de meeste leerlingen, een vrije dag willen. Na de lunchpauze hoefden de leerlingen niet meer naar de les te komen.

Volgens rector Hans Luyendijk heeft de school gekeken naar de onderwijstijdenwet. Omdat de leerlingen in de meivakantie al twee weken vakantie hebben gehad, waren er geen vrije dagen meer over. Vandaar dat er vandaag ‘gewoon’ een schooldag op de planning stond. Toch kregen de stakingsleiders de rector zover om wat van die uren af te snoepen. Na het vierde lesuur mocht iedereen naar huis van Luyendijk.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids