Normal_9038

BARNEVELD - Leerlingen van het Technasium van het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld ontwerpen in opdracht van de gemeente Barneveld het Facility Center voor het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-West-West.

Op woensdag 25 januari 2012 wordt in de raadszaal van het gemeentehuis het startschot gegeven. Op 22 maart worden de ontwerpen beoordeeld en maakt de gemeente Barneveld een keuze uit de ontwerpen.

De gemeente Barneveld realiseert ten westen van het bestaande bedrijventerrein Harselaar-West een nieuw bedrijventerrein van 15 hectare.

De gemeente Barneveld wil een gedeelte van Harselaar-West-West ontwikkelen als Facility Center. Met een Facility Center wordt een beveiligde parkeermogelijkheid voor vrachtwagen bedoeld, inclusief voorzieningen voor de vrachtwagenchauffeurs.

Gevraagd: een bijzonder ontwerp
De gemeente Barneveld heeft met het Johannes Fontanus College afgesproken dat honderd leerlingen van het zogenoemde Technasium aan de slag gaan om het nieuwe Facility Center te ontwerpen. De leerlingen doen dat in groepjes.

De gemeente Barneveld hoopt dat de leerlingen een bijzonder ontwerp maken dat ook kan worden gerealiseerd. Halverwege februari vindt een tussenevaluatie plaats. Op 22 maart 2012 worden alle ontwerpen beoordeeld tijdens een slotbijeenkomst met ouders, opdrachtgevers en vertegenwoordigers van Transport & Logistiek Nederland.

De gemeente Barneveld bepaalt uiteindelijk, als opdrachtgever, welk ontwerp model staat voor de realisering van het Facility Center op Harselaar-West-West.

© Nationale Onderwijsgids