Normal_prinses_laurentien

Op dinsdag 30 mei 2017 vindt de Celebration plaats van Young Impact: een beweging van jongeren die in actie komen en samen de wereld veranderen. Inmiddels heeft dit programma wereldwijd geleid tot een beweging van meer dan twee miljoen jonge actieve en sociaal betrokken wereldburgers. Verschillende bekende Nederlanders reiken in de Ziggo Dome in Amsterdam Young Impact Awards uit aan jongeren die dit jaar een verschil maakten. Dit meldt RTL Nieuws.

De Young Impact Awards worden voor het eerst uitgereikt. De prijzen maken deel uit van Young Impact, een beweging van jongeren die de wereld willen veranderen. Tot 15 mei kon gestemd worden op één van de genomineerden in de categorieën Education, Environment, Community, Creativity en Innovation. Daarnaast wordt de George Maduro-award uitgereikt aan een jongere die in een moeilijke situatie heldhaftig en meteen heeft gehandeld. Ook zijn er optredens van diverse (inter)nationale artiesten.
 
Young Impact is afkomstig uit Canada, Amerika en Engeland en is bekend onder de naam WE Day. Jaarlijks organiseren zij scholenprogramma's gevolgd door een afsluitend stadionevenement. Het scholenprogramma omvatte professionele begeleiding, een kickoff, workshops en digilessen. 30 mei wordt het geheel afgesloten in de Ziggo Dome voor alle scholieren in Nederland, die door dit project een verschil hebben gemaakt in hun omgeving. Young Impact kan ingezet worden als aanvulling op bestaande projecten waar scholen en leerlingen zich voor inzetten. 
 
Young Impact wil met het initiatief het talent en de empathie van jongeren aanboren en geeft hen de handvatten om de problemen aan te pakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal. Onder andere prinses Laurentien, presentatrice Dolores Leeuwin, hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs en social entrepreneur Willemijn Verloop ondersteunen het initiatief. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids