Normal_rekenen_wiskunde_huiswerk

Dit weekend vond in het Belgische Namen de Benelux Wiskunde Olympiade voor middelbare scholieren plaats. Het Nederlandse team kwam als winnaar uit de bus dankzij de prestaties van teamleden Wietze Koops (16) uit Meppel en Thomas Chen (15) uit Den Haag. Beide bollebozen wonnen een gouden medaille en zorgden de teams uit België en Luxemburg met een ruime voorsprong verslagen werden. Dit melden AD en Dagblad van het Noorden en Wiskundeolympiade.nl.

De Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren uit Nederland, België en Luxemburg. De landenteams bestaan uit leerlingen die na diverse nationale voorrondes zijn geselecteerd uit duizenden deelnemers. De wedstrijd bestaat uit vier wiskundeopgaven waar de leerlingen vierenhalf uur de tijd voor hebben om ze op te lossen.

Het Nederlandse team deed het erg goed: zij behaalden een totaalscore van 165 punten. België eindigde op de tweede plek met 127 punten, Luxemburg werd derde met 56 punten. Ook individueel presteerden de Nederlandse leerlingen goed. Gouden medaillewinnaars Thomas en Wietze behaalden allebei 22 van de maximaal 28 punten. Drie leerlingen wonnen zilver en vier leerlingen brons. Daarmee sleepte Nederland meer dan de helft van de te winnen medailles binnen. De derde gouden medaille ging naar de Belg Savinien Kreczman die met een maximale score van 28 punten alle deelnemers versloeg.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids