Normal_8841

ROOSENDAAL - Na het weekend nemen leerlingen en docenten hun intrek in het nieuwe Jan Tinbergen College. Het schoolgebouw imponeert niet alleen van de buitenkant, zo meldt BN De Stem.

In het flamboyante gebouw dat de afgelopen periode langs de snelweg richting België is verrezen, worden de laatste verhuisdozen nog uitgepakt. Maandag zullen docenten en leerlingen de overstap maken naar het gebouw aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. Rector Charles van Wettum is er van overtuigd dat alles op rolletjes zal verlopen: "We zijn er klaar voor!", zegt hij.

De school biedt plaats aan elfhonderd leerlingen. Het JTC telt inmiddels al meer dan twaalfhonderd. "Daarom blijft de dependance aan de Azaleastraat in gebruik bij de bovenbouw van de mavo. We maken voorlopig gebruik van de oude gymzalen en die van het Da Vinci College. Volgend jaar nemen we hier een heel nieuwe sportaccommodatie in gebruik."

Het schoolgebouw heeft veel minder gekost dan aanvankelijk begroot. In eerste instantie waren de kosten geraamd op negentien miljoen, maar bij de Europese aanbesteding bleek niet meer dan veertien miljoen euro nodig te zijn.

© Nationale Onderwijsgids