Normal_8561

DEN HAAG - Donderdag werd de organisatie van de International Mathematical Olympiad 2011 (IMO2011) feestelijk afgesloten. Op het ministerie van Onderwijs werd het goed presterende Nederlandse team in het zonnetje gezet door de minister Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart, die de teamleden aanmoedigde hun talent te ontwikkelen en te benutten.

Voorzitter van IMO2011, Robbert Dijkgraaf, benadrukte het belang van een brede maatschappelijke inzet om wiskundig talent te ontdekken en zich te laten ontwikkelen.

De IMO2011 was een groot succes. Bijna 600 deelnemers uit meer dan 100 landen streden deze zomer om eremetaal in 's werelds grootste en zwaarste scholierencompetitie.

Het Nederlandse wiskundeteam presteerde zeer goed dit jaar. Het team behaalde de beste notering (28e) sinds de jaren tachtig. De Nijmeegse Madelon de Kemp was de beste Nederlandse deelnemer met een zilveren medaille.

Google doneerde eerder dit jaar 1 miljoen euro aan de International Mathematical Olympiad Foundation als bijdrage voor de organisatie van de komende vijf edities van de IMO.

© Nationale Onderwijsgids