Normal_briefgeld
Het kabinet en de regio’s Amsterdam en Den Haag stellen samen eenmalig 10,7 miljoen euro extra beschikbaar voor internationale scholen. Met dat geld kunnen circa 1.150 extra internationale leerlingen op korte termijn starten op dit type school. Met deze investering krijgen buitenlandse bedrijven en hun medewerkers meer zekerheid voor hun kinderen als ze naar ons land komen. Daarmee versterkt het kabinet het Nederlandse vestigingsklimaat. Dit meldt Rijksoverheid.
Nederland is al jaren in trek als vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en internationale kenniswerkers. Dat wordt onderstreept door de jaarcijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), het agentschap voor buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken, en haar regionale partners. De komst van steeds meer buitenlandse bedrijven heeft er de afgelopen vijf jaar voor gezorgd dat het aantal leerlingen op internationale scholen met 47 procent is gestegen. Zeker in de regio’s Amsterdam en Den Haag kost het internationals nu moeite om een plek voor hun kinderen te vinden.
 
Het kabinet en de gemeenten investeren de ruim tien miljoen euro in zeven internationale scholen in de regio’s Amsterdam en Den Haag. In deze regio’s zitten veel buitenlandse bedrijven. Het Rijk en de gemeenten dragen beide de helft van de investering (elk 5,35 miljoen euro). De minister van Economische Zaken en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben eerder al de Taskforce Internationaal Onderwijs ingesteld voor een structurele aanpak van de capaciteitsproblematiek op internationale scholen. De taskforce komt dit voorjaar met zijn advies en gaat daarbij ook in op internationale scholen in andere regio’s.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids