Normal_8368

NIJMEGEN - De geplande nieuwbouw en uitbreiding van het Montessori College aan de Kwakkenbergweg in Nijmegen stuit op verzet van de omwonenden, zo meldt de Gelderlander.

Terwijl het Montessori College vooral wijst op het belang en de voordelen van de nieuwbouw, zijn de omwonenden er niet gerust op. Wijkbewoners zijn vooral bang dat de bouw van het college negatieve invloed zal hebben op de verkeerssituatie en het groen in de wijk.

Ook zijn ze van mening dat het uiterlijk van het gebouw niet past bij de uitstraling van de rest van de wijk en dat de uitbreiding van het aantal leerlingen van 600 naar 1400 in strijd is met het bestemmingsplan. De omwonenden stelden de gemeente op de hoogte van hun bezwaren door middel van een brief.

Vanwege voordelen, zoals verbetering van het onderwijs en toename van voorzieningen in de buurt, stelt het Montessori College dat het nieuwe schoolgebouw een aanwinst is voor de stad Nijmegen. Ook is er volgens het college sprake van verbetering van het milieu omdat het pand energiezuinig gebouwd wordt.

De gemeente moet nog een definitief besluit nemen over de bouwplannen.

© Nationale Onderwijsgids