Normal_8237

DEN HAAG - De nieuwe Aloysiusbrug biedt leerlingen van het Aloysius College in Den Haag een veilige looproute van en naar school.

Tegelijkertijd betekent de komst van de brug een einde aan de dagelijkse wandeling van grote groepen scholieren door de wijk. De nieuwe voetgangersbrug verbindt het schoolterrein met de Waalsdorperweg.

Namens de initiatiefnemers, het Aloysius College en de gemeente Den Haag, verrichtten wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening) en rector Martin Duivenvoorden disndag de opening.

Dankzij de nieuwe Aloysiusbrug kunnen leerlingen voortaan veiliger de dichtstbijzijnde tramhalte bereiken. Voor omwonenden van het Aloysius College betekent de nieuwe verbinding dat de grote groepen scholieren niet meer door de woonwijk heen van en naar school hoeven te lopen.

"Een schoolvoorbeeld van een samenwerking waar iedereen baat bij heeft: de bewoners, de school en de gemeente", aldus wethouder Van Engelshoven. "En een mooie illustratie van het motto van dit college: samen aan de slag."

© Nationale Onderwijsgids