Normal_huiselijk_geweld-_mishandeling

In Hoofddorp is afgelopen maandag een vechtpartij behoorlijk uit de hand gelopen. Een leerling van het Haarlemmermeer Lyceum kreeg ruzie met een leeftijdsgenoot van een andere school, waarna steeds meer leerlingen zich bij de knokpartij voegden. Dat meldt de Telegraaf.

Volgens de rector van het Haarlemmer Lyceum is er sprake van een incident. Er is niemand aangehouden. De ouders van de leerlingen zijn middels een brief op de hoogte gebracht van de vechtpartij, die uiteindelijk door de conciërge is gesust.

Een van de scholieren die nauw betrokken was bij het incident laat weten al een week eerder dreigingen te hebben ontvangen. Die dreigingen hadden te maken met een bepaalde kledingkeuze. Op dat moment is er door de school geen aandacht aan besteed, maar afgelopen maandag werd de scholier opgewacht door andere scholieren, waaronder één persoon van een andere school. Het slachtoffer werd met een flesje water geslagen. Vervolgens liep het uit de hand en bemoeiden ongeveer tien leerlingen zich met de ruzie.

De conciërge van het Haarlemmer Lyceum wilde ingrijpen, maar werd geslagen door de leerling van buitenaf. Uiteindelijk is de knokpartij toen wel gestopt. De dader ging er als een speer vandoor. Als klap op de vuurpijl werd de vechtpartij ook nog eens gefilmd. De beelden zijn online gezet en zijn inmiddels veelvuldig bekeken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids